Thursday, December 1, 2011

my sailorman day

harini besday muncets :) so hepy sebab dapat line ngam2 tym nak besday dia. lagi berapa hari saje bole la kot terjumpe muncets if kapal dia masuk port. kitrg xpnah lagi dapat celebrate besday masing2 bersma on the day. xpela, muncets cakap, yang penting wish. sangat banyak ucapan utk muncets, sampaikan dia membebel, "banyaknyeee" iihihiihi..

tak macam tahun lepas, tahun ni muncets kol awal2 banyak kali seblom pkul 12 ;p ~~hihihi~~bukan nye aku yang sibuk nak kol dia. balik2 aku cakap, "sabarla, blom pkul 12 lagi" muncets riso la tu, aku tetido macam taun lepas. pastu xde wish. tapi mmg da jadi rutin 2 tahun berturut ni, besday muncets je aku gado atas sebab2 biasa ;p kesian besday my sailorman.

sebab rini besday dia, jadi aku wat cite pasal muncets. masa muncets datang sabah, rambut dia panjang amat sampaikan mak muncets pesan suh aku membawa muncets pegi gunting rambut. muncets kalo x dibawa gunting, xde nya dia nak gunting sendiri. jadi, mak dia da letakkan tanggungjawab menguruskan rambut muncets tu pada aku. 

rasanya, memang tiap2 kali seblom muncets bersailorman, aku la yang akan bawa dia pegi kemaskan rambut. dulu masa pestime before dia pegi US aku bawa dia pegi cuts gallery ni. so, kali ni pon aku bawa dia pegi sana juga.

tempat dia memang selesa dengan decorate yang modern2 n stylish. aku suke kat sini sebab sambil muncets gunting2 rambut aku bole meng escape kan diri mencuci mata dalam soping kompleks tu ;p nantok la kalo hadap tgu dia siap.

malangnye, siap2 saje rambut dia digunting, aku rasa nak gelak tahap berguling. salah aku kot takde teman dia kat sana masa proses menggunting dijalankan. muncets bukan tau nak mintak pesen2 rambut ni. aku tguk muke muncets da macam nak meletops tguk rambut baru dia. means tak suke tahap ultraman la tu. jadi, utk tebus  kesalahan, aku bawa dia pegi saloon len. penat aku pujuk untuk pegi saloon kedua. sebab aku sindri x sanggup tguk rambut dia tu. inikan pula tuan punya badan. 

lama2 muncets ikot jugak kata aku untuk repair balik rambut dia. nasib baik saloon kedua ni, berjaya fix kan dengan jayanya. muncets pon sangat hepy dengan style baru tu. sampaikan masa aku kol mak muncets, mak dia pon suke jugak. nampak sangat kemas. aku kan cikgu kot, opkos la aku nak muncets gunting pendek2..hihihi..

sampaikan masa muncets da nek kapal pon kawan2 dia puji rambut muncets ;p aku rasa menyampah sebab lepas tu muncets sangat bangga dengan rambut dia. balik2 nak suh aku bawa dia pegi gunting macam tu lagi. tros aku rasa, malas la nak bawa dia gunting cam tu lagi, karang ada pulak yg terpikat ;p tak sukeeee...hahaha

HB my sailorman..all luck for u till next year. mi manchi tanto & lop u so strong ^__^  ihihihi.. XoXo

2 comments:

TwIstiEs*meSti Mau* said...

wow!!!hencem yer munchet...suka laaa...
hahahhahahah
hahahha..
jemput singgh yer :P

zOeY zAu YaH said...

kalau dia tak kisah rambut dipotong takpe..cam saya nih ngah fkr camne nk potong rambut hencik papa..dia x ska rambut pendek..huhu..

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com