Saturday, December 24, 2011

review; tamarind cleansing cream

disebabkan aku suke mekup, haruslah aku mencari remover mekup yg sangat hebat tetapi menjimatkan. ihihi..pestime aku pakai remover mekup dari jenama cybercolor. aku beli kat sasa masa promosi sebotol singgit, jadi aku rembat dua. tu pon aku pakai jimat2. bile da nak habis mula la aku gelabah nak beli lagi. sekali tguk harga sebenar..mahallll...trus aku tak jadi beli jenama tu lagi ;p berpusing2 la aku carik remover dari brand len plak.

memula aku amik inisiatif pakai baby oil aje...nak murah sangat. cume yang x best muke aku kompom macam kilang pemprosesan minyak kelapa sawit pastu pedih la mata tenyeh2 nak ilangkan eyeshadow, mascara n celak2. sampai termasuk2 baby oil dalm mata..adeiiiyaaaa...

masa aku buat treatment muka pulak, org tu komplen muka aku byk whitehead sebab tak bersihkan mekup dengan sempurna. dia suggestkan, kalo nak bersihkan mekup better guna remover utk mekup. bukan baby oil T_T

ntah bile aku masuk daiso, terjumpa mende alah ni

ni la rupenye, macam tube pencuci muka dan besar tau. salah satu sebab aku pilih nak pakai jenis macam ni sebab x payah susah2 nak guna cotton pad. picit dan basuh macam guna pencuci muka biasa. jimat!  aku kan kedek..wakakak..

nasib baik dia ada tulis instruct dalam BI. tapi, rasanya kan produk ni bukan dari japan tau. ntah napa ada jual kat daiso gak. ahh..abaikan.

bagus kan? means tade org picit2 dia seblom ni..eheheh

tekstur creamy tapi masa guna dia tade buih. picit, gosok2 kat muka dan area2 yang pakai mekup. basuh dan hilang la mekupnya. aku setia dengan tamarind ni sampai da masuk tube kedua.

tapi...hahaha..manjang ada tapi kan? kalo mekup tu da tebal macam tepek simen. tak jalan jugala setakat guna sekali aje. kompom kena basuh muka dua tiga empat kali guna mende alah ni.pastu kalo jenis ko pakai eyeliner atas luar kelopak mata pastu suke tenyeh2 nak hitam macam arang. mascara pulak kalo boleh nak layer2 sampai seploh kali. walopon da basuh berkali-kali, still ada jugak eyeliner itam tu kat sipi2 anak mata.  failed!

means, produk ni x bape best la. wakakaka...mende hage RM5 kot? takkan nak harap prestasi melebihkan?

pesanan aku, sile jangan beli la untuk mereka yang mekup macam krisdayanti. tapi, yang jenis mekup2 light. dipersilakan untuk masuk kedalam koleksi anda.

aku da tak guna tamarind lagi skg..sebab da guna yg lagi best!



6 comments:

nunnui said...

Kak..try la yang orang suggest kat ira tu..kalau terjumpa yang promotion..cuma sepuluh hinggit...kalau x ada % cuma tiga puluh hengget... Serius best..tak berminyak sebab dia cam air biasa..boleh bawa tidus..x yah nak basuh muka..hihi

cik chinta said...

sabar2..blom nek skul lg

zOeY zAu YaH said...

sape2 yg ska mekap mmg m.remover yg selalu dicari kan hihi

cik chinta said...

tu r, nk crik m. remover pon poning..wakakak

GnieSyazni said...

murahnya makeup remover ni =) nak kena gi terjah daiso ni..

cik chinta said...

ihihi...untuk menjimatkan poket sangatla sesuai :)

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com