Thursday, May 3, 2012

mas kawin rahsia

muncets balik jb jumpe my parents setelkan hal kawin lagi. kesian, baru sign off, da terkejar sana sni.

da tetido masa muncets kol. merayu balik2 mintak aku balik lambat lepas majlis reception sebelah dia. aku da ingatkan berulang kali. dari dlu da bincang hal ni, jangan ungkit2 lagi. nanti kita gado. hari da nak dekat pon kepala kami masing2 berangin berapi. 

haishh..lupe nak gtau..muncets, my popeye de sailorman da balik ke pangkal jalan ahad lepas. balik2 pon bukan dapat jumpa bertentang mata lagi. tgu hari kawin la baru dapat jumpe nampaknye. canggih kot? 6-7 bulan x dating. tetibe jumpe masa nak nikah.

bile ingat2 balik ape aku da lalui selama dia takde, selama berhubungan dengan dia. perit sangat. btul2 drive me crazy. betul2 buat aku terdorong melakukan banyak kesalahan terhdap diri sindri :( sedih bila ingat2 balik.


malam ni ape mood muncets cakap sopan santun dengan aku pasal mas kawin. mungkin masa nikah nanti maskawin yang dia sebut tak sama dengan apa yg dia nak bagi pada aku sebenarnya. jadi, maskawin yg betul2 dia nak bagi..biarlah rahsia.

nombor kesukaan dia menjadi maskawin rahsia antara kami yang muncets akan bagi personally pada aku nanti. 

am i fall in lop with the same guy twice =D

jatuh cinta lagi bukan sebab dia cerita hal maskawin, tp sebab, muncets sakit teruk atas kapal bila mana aku menjadi gila atas darat.rupenya masing2 tersiksa. i lop u so much muncets =.='' muntah.

beberapa minggu lepas, aku ingat semua akan berakhir. walopon kami dipisahkan beribu batu..dipisahkan antara benua. kalau da jodoh tak kemana. percaya tak? dah kena atas batang idung sindri. mestila aku percaya (:


9 comments:

syizanshafik said...

huhu, we're in the same boat.. tapi sis punye lagi mencabar.. be strong!!.. =)

cik chinta said...

sabar itu separuh dr iman. ni la hasilnya

najwa nano said...

betul2,,kalo jodoh tak kemana.najwa ada aunty yang belajar dekat oversea.masa kat sana dia dah jatuh cinta dengan orang len then kawen.bf dia dekat malaysia frust giler.rupanya lelaki tu tak baik.selalu pukul dia.pastu diorang bercerai.balik malaysia,ex bf dia masih nakkan dia lagi walaupon dia janda anak 2.thats what we called kalau jodoh tak kemana kan..kisah hidup tragic then turn to happy life.kita hanya mampu merancang,Allah yang tentukan :)

taon lepas fami ada cakap pasal hantaran along dia,quite lot hah,,ni mesti lagi lotlotlot.hahaha

they way u write entry today,nampak akak gembira.Alhamdulillah :)

cik chinta said...

tah nape dia jadi sopan plak smlm. myb sbb dekat ruma parents kot. pangai bubah lak. lucu. najwa kalo bg komen. best. ha8

Liza Razak said...

hasil dr sabar tuh akhirnya dapat kawin...syukur. bile kendurinye tu nanti? nnt update gambar kawen tau..nk tgk!!

cik chinta said...

kak liza, ha8. okeh2

♥nurul♥ said...

hehe smoga berkekalan:DDD aminn

cik chinta said...

tq babe

Edy Zaidi said...
This comment has been removed by a blog administrator.

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com