Wednesday, May 2, 2012

percubaan lari dr rumah yang dramatiks

gambar pon da dramatiks kan? rama2 kristal aku da patah...perlu cari penggantinya. tisu tu utk kap hingus je sebenanye =D aku x ingat bile kejadian ni. tp, sekitar bulan lepas kot.

dlu aku pelik bile tguk drama2 tv sme nak buat cerita pasal lari2 dari rumah bile ada masalah gado dengan boipren. pahtu plak, babaknye mesti naik kete, drive tak tentu hala. skang bile da kena pada aku balik. baru aku paham.

lari dari rumah sambil naik kete drive taktentuhala tu best tautak? sambil tu bukak la lagu dalam kete kuat2. nak2 lagu yang menyedihkan. memang sepanjang jalan tu air mate merembes btul2 sbijik cam dalam drama tu. betol..xtipu =D lucu pla bila ingat insiden ni balik2. camne aku bole drive sampai rumah irah malam2 buta dengan baju tido sambil air mata berjujur kuar xhabis sepanjang jalan dari rumah sampai situ. sungguh dramatiks.

masa percubaan lari dr rumah ni, aku hanya sarung sweater. hambik handbeg doremon, kunci ruma, kunci kete. trus vroomm..yang peliknya, veri x pasan pon aku dah lari dari rumah malam tu sampai esok paginya pon dia x sedar aku takde tido kat rumah sampaila aku pulang pagi tu dengan muka serabai bersama baju dan suar tido. sah...dia tido mati kan?

bila ingat2 balik. bole aku drive dengan selamat dalam emosi tak stabil time tu. pasni, janganla aku terbuat lagi. bahaya btulla. sampai2 je malam tu, aku salam mak dia pastu trus masuk bilik doter sambung nangis. tahape je kot? cik polish tdo sama2 dengan mr pinky malam tu. yang bestnye, lepas je nangis2 bole pulak ktrg gi buat blog. apela aku ni. x seyes langsung. pastu tido dengan lena sampai pagi =p

bangun pagi, tguk alam keliling macam ni buat aku relaks. aku ske duk kawasan camni. aman otak aku.


sarapan super duper sedap. gado2 pon aku ingat makan. mi goreng mak doter buat sedap gile. aku teringat-ingat sampai skg.nape rasa dia sedap. siap ada jemput2 pisang. sedap2...sedap....rasa nak lari dari rumah lagi. nanti bole makan mi goreng mak doter yang sedap tu =D thx doter..relief me..lop u.

10 comments:

zulhilmi tempoyak said...

tumpang tnye... bkn nk nyampuk.. tp ni gadoh ngan spe ni ye.. hmm..

NorHaFydzah said...

Haha mujur tak da penumpang sepanjang jalan ke rumah doter kan.. Granny..wa tabiikkk spring sama lu..huahua emo x stabil..tindakan di luar kawalan.

zOeY zAu YaH said...

lorr kenapa larik? sabar2..

fiqas said...

lari dari umah? umah sape ek? sorry tya.. :)

cik chinta said...

zul; gado dgn muncets ;p
noy; bile luo kawalan. ak pon xsdar tenaga keupyaan aku lebih dr mampu sebenanye.
zoey; lari sebab nk ketenangan =D
fiqas; lari dr umah saya ke rumah dia yg berkenaan =D

najwa nano said...

satu lagi kan kak,kalau sedih gaduh ngan orang tersayang lagu rancak rap bagai pon mesti bunyinya sedih jugak kat telinga.tu apa yang najwa rasa la..hahahaha

sekarang dah okay la ni.syukurlah.nak kawen pon sempat lagi gadoh ea,nanti kawen kena sabar je takleh lari2 dari rumah dah :)

cik chinta said...

najwa ni kalo bab nasihat. mmg akk puji la. thx sayang. dtg k akak kawin. tau =)

doter69 said...

alahai, mr pinky ada kt ctu lah.... rumah ayam pon ada... kihkihkih

Anonymous said...

apa lak main lari2..org skrg main bakor2 aja hehehe...tinggalkan nama sahaja - body jadi abu

cik chinta said...

doter; mr pinky jarg bergambo. kasik la chance
cik anon; tanak susah kn mr bombe..=D

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com