Tuesday, June 26, 2012

packging doorgift 0.045 sen

doorgift pack salah satu mende aku kena pkir nk beli katne, sbb ibu tanak masuk campo. dlu, ak slalu komplen psl membzir je bg beg2 kertas doorgift ni, sbb kompom buang pastu. kcuali klo beg tu jenis kain aku simpanla. tu pon kalo da terlalu byk. bsepah2 tah kemana. still aku rs, bg cantik2 pon xguna. org tguk kejap je. pastu sampai kat ruma tah kemana2. dahla bukan murah bli. beg kertas je jatuh satu hage rm0.50 klo bli jenis kain jatuh satu paling cikai rm1.

 pkir punye pkir, sbb aku mmg nak mencapai objektif jgn membzir tang packging. so aku plih guna sampul pisang goreng ni. tp yang ni bse guna utk roti2 kat bakery. sbb lebih panjang. klo utk goreng pisang pendek2. mendealah ni bli kat kdi jual alatan bakery jugak. aku bli bundle trus. satu kotak ada 10 pack. stp pack ada 100 keping. so total satu kotak 1000 keping. hage satu kotak rm45. jatuh hage satu pack 0.045sen. tak sampai 5sen okeh. teruja tak? huhuks..

sbb kosong sgtla plak kalo cenggitu je pack kan? aku bli stamp pad thank you dari page lazy bee murah je. ada mcam2 bentuk. awal2 igt nk printingla konon. last2 pkir ink lg. printe yg asik meroyan. cop je la, lagi tak sakit kepala.

bile tade keje kat opis. aku cop..cop dan terus cop.

 da siap cop susun elok2 dlm plastik masuk dlm kotak

ada jugak yg aku terajin, siap pegi tebuk lubang ujung guna alat khas yg aku bli kat tempat sama. bentuk buterfly. tp, ada la aku buat dlm seratus dua. pastu surrender...mau pecah tapak tangan. keras btul mendealah tuh. merah2 tgn di buatnya.

 see the buterfly...

nti ak masukkan packing yang da siap masuk doorgift ^__^


7 comments:

Cik Tqah said...

hoho..lebih kurangla doorgift kite..sume da ade kesedaran psl bende ni

cets said...

klo sme ada kesedaran gini. bankrup kedai jual brg kawin.

Ardini Humaira said...

kreatif sangat2! :D

Zie Madini said...

eee geram plak zie tgk benda alah stamps tu. rasa nk satu plak...hehe

cik chinta said...

dni: pasni ape2 mjlis pki mnde ni jela wt pcking. Jimt:-)

zie: bli la. Murh je kat lazy bee:-)

Anonymous said...

kat mane beli brown paper nih?

cik chinta said...

bli kt kdi jual brg wat kek (:

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com