Monday, March 25, 2013

33 minggu (:

pagi tadi aku buat extra class fizik utk student form 5. ajar subtopik get logik je pon. ngam2 amik masa sejam setengah. budak2 pon bukan ble lama sgt duduk dlm klas. panas je montot derang. 

tp, bgus jg derg ni. hampir sme dtg. yg x datgnye, budak laki la. kalo da kelas biasa pon x hadir. xtra kls lagi la. kejap je budak2 ni paham get logik tu. mb senang kot? 

cume yg tgl nk ajar bile litar kawalan perlu di ubah2. pasni, tgl tgk past year question je la. kn bg ajar jawab soklan sbenar. hrp latihan dr buku. kompom derg blur nt nk jawb spm. sbb soklan latihan ni bsenye senang2. sbb nk bg kuat asas je.

mcm nk wat je lg xtra kls mgu ni. tp xpela. nek sek tgl satu bab je, radioaktif. aku rasa sempat kot habis. amin..amin...


oh ye, pepagi buta kol 7.50am da kn kol kkia. rajin la derg ni. sbenanye kn kol sbb aku memonteng la. patutnya  appointment ari jumaat. sbb penat, aku skati je x pegi.

student aku pompuan tumpang g pekan nek kete. alang2...bagi je la. kesian lak dia nk tgu van kan. kkia tu pon da dekat dgn pekan. 

spi2 klinik nasib baik trus dpt parking. x sakit kepala. pstu amik number n trus g lab utk cek darah. punye rmi manusia pagi2 ni. tu pasal ak ske g petang je. yg dtg pagi2 ni sme orang yg bawa cek baby. 

nurse tu cucuk amik darah...spi kan melimpah darah kuo..aii...pening.


masuk2 je blik utk sesi beramah mesra. i kena bebel okeh. sbb monteng n balik2 muka aku je la escape n kena kol suh datg. nak wat camno, penat kot. tadah je la telinga dengar bebelan.

syukur la, hb da naik. dr 10.4gm 2 mgu lepas. skg da 11.1gm..byk trus naiknye (: normal da. aku pon xtau cane ble nek. yg pasti, ak mkn vitamin shaklee cam bse n ada sehari tu g beli bayam merah otw blik umah. kat area tpt kje aku byk org2 kg jual tepi jln. tu, brenti jap bli sayur bayam ni.

tp nurse tu xde puji pon hb naik :( xde tya pon apekah usaha aku menaikkan hb ni. masa check up kat melaka dlu. nurse tu puji hb naik. padehal dr 10.9gm naik ke 11.0gm je. bukan main puji melambungnye. lain tempat lain layanan. terima sajela.

tp, berat badan aku pulak trun. 2 mgu lepas 58kg. arini da jd 57kg. pelik la...rasa x selesa kalo berat trun tym pegnen. klo tym x pegnen..i lompat2 dah ni. nurse x port sgt bab berat badan. jd, aku pon x risola.

 

kena bebel lagi menanda kiraan tendangan baby pastu x tulis waktu. mcm tu la kan gamaknye aku menanda buku student pastu letak2 tanda soal. skg buku ni pon ada pakai pen merah. tanda soal sbb x siap kan homework. 

aku singgah kedai nk beli ikan. rasa cam da sebulan kot aku asik ckp nk makan ikan tenggiri. asik x dapat beli je. pasal xde jual. keciwa je. 

balik umah, aku menyapu garaj kete. bsepah benau dgn mcm2 sampah org lain. sabau je la. trus pastu aku kena sakit kepala tahap sampai nangis2...mb sbb berpanas. tu r, aku mmg xle kena panas sangat n jalan2 skg. cepat je nk sakit.

xlama da (: tgl 7 minggu je. tu pon da kn prepare btul2. sbb baca2 ada je yg terawal. tp, aku harap baby kuo btul2 tarikh due. byk lg ni mumy nye keje nak wat kat sekolah (:

baby2...kuo ikot tym tau, takpon kuo tym tarikh mumy n dedy nikah.  bole kire as hadiah anniversary.

9 comments:

SarahSyafiq said...

33 minggu baru 58.huhu, dah sama ngn sarah yang baru 23 minggu nih.haha

cik chinta said...

ni pon da kn mrh dgn nurse..sedih tol.

~ayusleeping~ said...

teringat time ayu preg dlu..

Puan Awin said...

cikgu pun kna marah ye...cian dia...

cik chinta said...

ayu; (:

awin; tu r..nasib2

アヌム said...

wah bgusnye hb dh naik..esok ade checkup tatau la hb nek ke turun.risau pulak huhu

azizah :) said...

wahh seronok2 hb dia dah naik... takut pulak jijah kalau hb makin truun ni..adeh deh..

hehe sellau cikgu marah anak murid skrg cikgu pula kena marah..hehee biasalah tu..

Nory Zoulkefle said...

semoga dipermudahkan....
amiinn

Ibu Lala said...

suspennye. ingatkan darah apa lah tadi...

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com