Wednesday, April 3, 2013

34 minggu

minggu ni da masuk 34 weeks. apa yang aku rasa skang adalah;

rasa sensitip btol bile baca pasal org beranak2. dlu masa blom pegnen rasa cool je. rileks je baca. skang kalo baca rasa...macam mana nak hadap beranak tu. dengan cecets xde kan nanti. sedih2..ha8..semua pon cite sakit la amat. sampaikan rasa tak nak beranak kali kedua dah derang cakap. ok --__--" harap time aku beranak..tuhan permudahkan.

masih x boleh bau2 benda masak, goreng la terutamanya...busukkkk...busukkkk...kalo jiran masak bau masuk dalam rumah. tutup idong guna kain.

badan makin berat, nak jalan kena slow. tapi, kadang2 aku rasa macm laju jugeks =p

nak bangun dari duduk, bangun dari baring..xleh laju2. kn slow motion gitu. kalo tak...kremmm...

nak pusing2 golek time tido pon  jangan mimpi. dari mengiring kiri nak telentang pastu mengiring ke kanan. hazab jugak. sakit tu.

berdiri lama2 time mengajar pandai lenguh tang peha. sebab berat atas badan kan. tapi kaki blom ada bengkak. cume sakit la.

berpeluh dengan hebat. time pagi2 tu kalo mengajar. mak aii...berpeluh muka dan leher. owez get redy tisu dalam pencil case. kalo dah balik rumah. cepat2 mandi. pastu tak sampai sejam akan berpeluh lagi. sehari mandi 4 kali. sekali pagi. balik sekolah. petang seblom magrib pastu sekali lagi seblom tido. sabun memang cepat nipis la. ehe..nasib la kalo bil air naik nanti.

kalo x mandi. gayenye melekit badan tu haaa..xleh nak tido. terasa macam kaki, leher & tangan melekat-lekat. pas mandi yang malam seblom tido kena sapu bedak. bio rasa licin je kulit. padehal aku tido bawah kipas level 4. sama je. lencun leher dengan peluh.

tak bole makan banyak sekaligus. senak. kena makan skit2..tapi banyak kali =p 

masih habit aku suke makan mende manis. paling mudah, gula2 la. kalo xde gula2. rasa kelat je air liur. aku dah lama tak makan famos amos. haih...asik lupe beli masa pegi kk. pasni...sampai beranak. memang xdo la. aku suke juge makan kuih. terutama karipap. sedap!

suke makan buah2. sedap2! sebab manis (:

bawak kete masih maintain. tapi dah tak pakai seat belt. pandai tu seat belt jerut bawah perut aku lama2. sebab kete aku tu bising if tak pakai seat belt. tett...tettt....tetttttt bunyiknye. stress i. maka, aku awal2 da pasang dia kat pencucuk. hahaha...


masih muat pakai baju kurung. x ketat lagi. ada longgar lg. gud for me. tapi kain, pakai bawah perut. eheh..masih berharap baju muat sampai ke hari nak beranak. tinggal sebulan lebih. rasa bazir nak beli2 or menempah. xyah duduk. perut memang dah kedepan.


baby pulak makin aktif gerak. kadang2 bole rasa certain part tu cam tajam, keras..nanti kita usik2. dia pandai ubah posisi. bagusla..sebab memang kena pantau keaktifan dia bergerak, lagi banyak gerak. lagi la bagus. maknanya, baby sihat (:


my face skg...tak lama dah tukar status mommy. perasaan??? blom nebes lg. masih dengan sibuk keje. ehe..

8 comments:

Shizan Syafik said...

wah.. dah tak lama... tak sabar nak tggu sampai ke tahap cik chinta.. :)

cik chinta said...

kejp je tu. x terasa sbb sibuk keje. ihi.

azizah :) said...

nanti dah lepas 36weeks bersiap sedia la untuk deliver kalau terawal..moga di permudahkan yunk!

NorHaFydzah said...

Tai kat kantin kak herni cerita pasal pengalaman dia...pastu sbg d la komp.certa lagi..version cikgu dully..haiyyooo. scary okeh!

cik chinta said...

jijah, tula, 2w je tgl. doa2 jgnla awl sgt. ikot due pon da cantik je date.

noy; xde cite yg x scary okeh =D

Cik Puan Rara said...

knp ibuu letak pic mata je.hehehe

HAZIRAH ABDUL RAHMAN said...

Haah.samalah kt dear.nama pun ckgu.sampai ke hari nak beranak pun stil aktif mengajar nek turun tangga siapkan keje skola sume.jgn pk sgt.bykkan doa tau smg semua dpermudahkan Allah.amin

cik chinta said...

btul tu zira, nk ikot jejak zira. sgt tabah (:

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com