Tuesday, April 2, 2013

review; perfume & eyeliner

semua ni dah selamat habis guna. clap..clap...for myself. x membazir.


perfume icanto ni, aku beli kat labuan tahun lepas masa cuti sekolah bulan 3 dengan noy & doter. masa tu cuti buget. padehal..skali masuk tang soping nye. dah lari buget..si noy la ni goda2 suh beli. labuan kan murah2 perfume nye. murah skitla. xdela murah beno...

bau dia cam gegurl..soft2 gtu. aku x bape kenan. sebab gegurl (kewanitaan) sangaaaattt...ha8. tu pasal skali sembur, aku sembur banyak. yeahh..habis akhirnya. xdola den nak beli lagi pasni. siksa tu, setahun juga amik masa nak habiskan.
 

eyeliner adelah sangat penting dalam beg mekup aku. aku ada sme jenis eyeliner. dari pensil, autopencil, kajal, liquid, gel..memang fanatikla dengan eyeliner atau nama2 kampungnye..celak. nak kabo, celak mekah pon ada aku guna..ehe..

ni eyeliner dari brand cybercolors. ada jual kat sasa. jenis autopencil. pastu ada glitter2. aku beli dah masuk kali kedua. suke guna sebab hitam pastu ada glitter. if malas bawa eyeshadow, bole wat eyeshadow ala2 smokey eyes ( btol ke eja? hentam ajela).

tapi sile la beli tym ada sale saje. sebab kalo sale hage satu rm10. kalo x sale sebatang jatuh rm20+. sape tak kisah bole je nak beli. aku kesah. eheee...


autopencil eyeliner jugak dari brand avon. kaler blackest black. hitam yang hitam sangat2..gitu nak describenye. aku suke pakai jenis auto2 nih. xyah nak asah2 guna sharpener. leceh ok kalo nak travel. nak bawa sharpener lagi. celak lagi. makan space. buang masa.

puas hati juga guna ni. memang hitam. harge pon buat poket senyum..beli masa promo..2 batang belas2 ringgit gitu. 

cuma....dedua eyeliner ni akan bersememeh pabila panas mentari melampau. cair gitu bawah mata. pandai2 la adjust & tguk cermin slalu ye. kalo tak wat malu je orang tguk mekup bersepah kat mata. 

sekian...

6 comments:

azizah :) said...

eyeliner tu jijah tak pandai nak pakai.. hehe itulah kdg2 tak kena cara comot pulak..

cik chinta said...

praktis sllu! Ok nye

~MommyAida~ said...

saya pon pengguna AVON!!best paakai celak n eyeliner tu..dah la murah kan..berbaloi..hihhihi

najwa nano said...

avon autopencil tu najwa takleh pakai.sekali tonyoh je dah patah.hehe.akak,you shoud try victoria secret.mmg best.bau kuat dan tahan lama.nak tido kalau sembur body mist dia heaven sngatt!

Elie Lily said...

Elie tak berapa dengan eyeliner hitam. Salu pakai yang coklat je. sebab nampak natural. Tapi salu kua tak pakai eyeliner pun. Malas. hahah.

cik chinta said...

momy; btol. murh. i loike.
najwa; okeh. nt try. hihi
elie; me nye kulit da coklat. klo pki coklat kompom xdo beza. ha8

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com