Sunday, April 21, 2013

diberi sebuku roti


cgu hairol bagi kat aku. sebab dia baru beli breadmaker. so, aku cakap nak try rasa. nah skali dia bagi sebuku trus. 

tekstur roti ni, kulit dia ok. sedap. cuma isi dalamnya lembut sgt. kn potong guna pisau tajam. klo x hancur roti jadinya. pastu kalo dikepit...means..klo da sapu planta tu ko pegi kelepet. dia trus terburai. sbb lembut sgt. 

rasa cam roti biasa. but still xle kalahkan roti gardenia smenanjung. 

aritu aku kemain teringin nak beli sgt breadmaker ni if ada rumah sinri. trus lpas rasa ni, cancel. tp xtaula nanti2 kan. eheee...cume wat masa skng xnk kot.

btw...very tq to hairol. sbb rajin nk watkan n bagi me rasa roti yg dibuat oleh breadmaker nya.

6 comments:

najwa nano said...

kalau pakai breadmaker mmg roti akan naik macam ni eh?brand apa ni?yg cosway hrga 400 lbh tu ke?

cik chinta said...

dia pki jnma apetah, tp bukn coswaynye. kt nye hg rm600 dia bli

Kina said...

salam.. saya rasa resepinya too buttery sbb tu lerai. cuba kurangkan butter dlm roti ni atau gantikan dgn olive oil. lerai tu sbb rotinya 'dry'... BM tu tukang uli aje, sedap ke tak roti tu bergantung pada resepinya.. :)

cik chinta said...

tq kak. Nt gtau dia suh ubh resepi.

azizah :) said...

wahh menariknya.. nampak gebuu!

cik chinta said...

@azizah :)
Ms tgk mmg teruja la. Hihi

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com