Saturday, April 27, 2013

tanda2 awal kaki nak bengkak


kaki i dah mula mendebab (: perasan hari jumaat. sebab jumpa akak sebelah bagi duit upah jahit baju kawan kirim. dia dok tguk kaki & perut. dia ckp, perut x membesar sgt. kaki pulak mcam dah nak start bengkak. dia tekan2 kat tepi la macam nampak naiknye. 

blom ada rasa sakit lagi la tang kaki ni kalo jalan. cuma rasa beban tang bawak badan tu normal la.

tadi aku ada sekolah ganti. buat gotong royong. menapak la aku melayan karenah budak2 form 1. terduduk saje la...dengan berpeluh2. 

takdo byk benda dapat menolong nak ceriakan kelas. memberi arahan saje la. 

balik sekolah pegi pekan amik gaji. pastu nak bayor det kete skli atm tu rosak daaa...trus aku stresss...skali je...tguk2 aku da mendrive ke kk. alang2 kan...xde keje. 

berjaya jugak aku drive g kk dengan keadaan cani. sinri pon x caye. nasib tuhan permudahkan perjalanan aku mendrive 2 jam tuh.

lepas bayar2 sme..singgah serway soping brg makanan. skali arung la. 

balik2 umah x jugak pengsan. sambung wat keje2 umah lak. ni baru la merasa nak baring2. haihh..hebat pulak pinggang aku nih. maybe penangan makan 4 biji kalsium shaklee tu kot? =p

pasal cerita sedih tu. masih lagi membuat aku susah hati. tu pasal tetibe je aku drive g kk. membawa hati lara la konon. padahal, xde pon aku dapat makan mcd. mula2...kemain nak benor mkn mcd. skli terasa malas nk carik parking.

harap2..masalah ni selesai cepat. xnk susah2 hati da akhir2 ni. stress aku otak asik berpkir. sampai tdo pon x lena dah.

10 comments:

#ciksuzlin said...

Guna Shaklee? Best x?

psst..bl nk review sabun. huhuhu.

cik chinta said...

Aah, gn shklee bgs jg. Klsium la pling bgs. X sembelit n gg x drh.

#ciksuzlin said...

nnt pantang pun guna shaklee ek? Lin sbnrnya rncg ms pantg nnt br nk guna shaklee. huhuhu.

アヌム said...

x bengkak betul lg tu..kaki i bengkak giler heeeee

dhiera said...

selalu sapu minyak dekat kaki dan tdo tinggi kan kaki ye. insyaallah kurang la bengkak dia.

cik chinta said...

Lin, pntg rs nk gn, tp x bli lg, heee

nmpk cm gemok je kaki, hahah

dhira, nt try sapu n tdo kaki tgi

NinaAz said...

Heee. Nina pun suka bukak tinggi2. Tp. Y jadi mangsa. Kain sendiri. Huuuu

NinaAz said...

Oh ya. Btw. Kek tuu tahan 6 hari pada suhu bilik. Nanti nina gtaw ekk cm ne situasi kek tu bila dah smpi kt tgn hubby. Salam kenal yea.jom join GA n8na. Hari rabu ni dah last. Hihi

azizah :) said...

sebab nufaka dah sarat kan.. kaki pon mula membengkak.. tidoo tinggikan kaki k dear..

cik chinta said...

bdn da bert sgt ni. tgh try bsekn tdo kaki tgi (:

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com