Sunday, January 8, 2012

review; wooden face washing brush


beli benda ni kat daiso jusco bukit indah masa jenjalan dengan julia helen. konon2 beli sebab nak merajinkan diri facial muka sepanjang cuti ritu.


panjang macam berus gigi cuma pemegang lebar.



berus dia lembut sangat. tapi, percayalah. tak best langsung guna mende ni untuk brush muka. bila bulu dia kena air je, bulu tu trus takde fungsi, terlepek semacam, dah tak mencancang. macam mana nak menghasilkan gosokan maksimun? bayangkan ko gosok gigi, berus dia tu terlepek macam berus gigi yang dah kembang.  berus gigi kembang lg bagus dari bulu dia yang terlepek ni. tak paham btul, nape mende gini dia cakap untuk brush konon.

bulu2 tu bila di tenyeh kat muka pula jadi gatal2 dan merengsakan. serius cuak masa lepas guna. takotla muka rosak kan? aku guna sekali aje. pastu terbiar aje dalam bilik mandi. masa susun semula barang2 mandi dalam toilet, aku tguk mende ni dah berkulat. terutama kat bulu dia tu. rasanya tak sampai 2 minggu kot. tanpa kekesalan, trus aku campak dalam tong sampah =D

8 comments:

zOeY zAu YaH said...

ok mende nih x bgus..haha..

eiyra amieyra said...

actually, buat apa berus muka??? x paham.. tuk buang kulit2 mati????

nunnui said...

macam taku je nak bagi bulu itu singgah di muka? silap2 calar balar muka kita ?? ;p

- zuriey - said...

betul ke tuk berus muka..kelakar je..huhu

cik chinta said...

zoey; mmg xbgs..hahah
ira; knun2 la utk buang kulit mati
noy; jgn sesekali ko try menyinggahkan
zuriey; tu r, dia letak nama brush. mmg utk brush muka la tu

Redbloodsnow said...

Errr...BERUS MUKA? biar betul. tak calar ke muka yg mulus tu nanti? hehehehehehe.

cik chinta said...

zie; nasib bahik keburukan nya cepat dikesan.

dira alamistore said...

Cara lebih mudah, gosok muka dengan kain tuala je.. Jimat.. Hasil lagi bagus..

SUPPORT GREEN. GET HEALTHY WITH NATURAL THINGS.
138dirah.blogspot.com
alamistore.blogspot.com
facebook.com/alamistore

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com